Flip-flap med kildekritik

Ved du hvad en flip-flap er? Det er et foldet stykke papir, som du kan bruge til at lave en quiz med andre. Flip-flappen på billedet er med spørgsmål om kilder og kildekritik. Men du kan sagtens lave din egen.

Flip-flap med spørgsmål om kildekritik Brug flip-flappen til at quizze i klassen. Hvad er fx en førstehåndskilde? Og kan man stole på kilder? Foto: Gyldendal

Flip-flappen på billedet er med spørgsmål om kilder og kildekritik. Du kan folde din egen udgave af den og bruge den i klassen til at tale om hvad kilder er og hvordan I bruger kilderne. 

Du kan også lave din egen flip-flap. Så er det dig, der bestemmer spørgsmålene. Husk at have styr på svarene, når du stiller dine spørgsmål til andre. Bag på flip-flappen kan du se, hvordan du folder den. Filmen kan hjælpe dig, hvis du har svært ved at folde flip-flappen.  

I klassen kan I bruge flip-flap til at starte et nyt forløb. Så kan I stille spørgsmål om, hvad I allerede ved om fx vikinger? Eller hvilke bygninger Christian d. 4. byggede? Eller hvorfor så mange mennesker flyttede til USA i 1800-tallet?

I kan også bruge dem til at afslutte et forløb. Spørg hinanden om, hvad I nu ved om mad i middelalderen? Eller hvordan man boede i 1950’erne? Eller om, hvad I også gerne vil undersøge om børnearbejde? Eller måske er det noget helt andet, I vil quizze om?

Du kan lære mere om kildekritik og forskellen på første og andenhåndskilder i denne film.

Kildekritik med flip-flap
Brug flip-flap